Uutiset

Tule juttelemaan kanssamme Lahden kuukausimarkkinoille 7.6

Tai niin kuin täälläpäin aikoinaan sanottiin ”Ehlotan että lählet Lahlen malkkinoille… äläkä pilä niitä mälkiä polkkanoita meilän uulen peläkällynlailalla ku se mälännyttää lailan”. Mökki- ja lomakausi on juuri alkamassa, joten mikäpä sen helpompaa kuin siinä samalla kun ostaa niitä ”polkkanoita”, niin samalla voi tilata kotikylmiön huollon, ilmalämpöpumpun mökille tai muuten vaan jutella torilla niitä näitä,

LUE LISÄÄ »
Olemme mukana Lahden Raksa-messuilla osastolla U6 Daikin messurekassa

Kylmäkärki Raksa-messuilla Lahdessa 10-12.3.2023

Olemme mukana Lahden Raksa-messuilla osastolla U6 Daikin messurekassa. Suomen suurimpiin rakennusalan messuihin lukeutuva tapahtuma täyttää hallit tuote- ja palvelutarjonnalla niin omakoti-, rivi- ja kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajille sekä mökin kunnostajillekin. Lämpimästi tervetuloa tervehtimään Kylmäkärkeä Daikinin messurekalle osastolle U6! Lue lisää: https://lahdenmessut.fi/tapahtumat/raksa/

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärjeltä läpi seinän asennettavat tilasäiliöt

Robora-pihaton avointen ovien päivä Evijärvellä

Lokakuun lopun kaunis auringonpaiste juhlisti Evijärvellä Koskimäen maitotilalla vietettyä uuden nykyaikaisen Robora-pihaton avointen ovien päivää. Tapahtumakävijät pääsivät tutustumaan Kylmäkärjen asentamaan ulkoseinän molemmin puolin asennettavaan Wedholms-tilasäiliöön. Ulkokäyttöön ja pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu vaakatason tilasäiliö on hyvä vaihtoehto siilotilasäiliölle. Ulkoasennustarvikesarja voidaan asentaa myös jo aiemmin toimitettuihin Wedholms-tilasäiliöihin.

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärki MaatalousKonemessuilla syksyllä 2022

Kylmäkärki toivottaa messuvieraat tervetulleeksi MaatalousKonemessuille

Tule tutustumaan maidon jäähdytyksen uuteen sukupolveen osastollamme 3e19 Helsingin Messukeskuksessa. Osastollamme on uutuutena lisäksi 40L pienpastörointilaite sekä näyttävä määrä erilaisia tilasäiliöiden varaosia. Helsingin MaatalousKonemessut on yksi kaikkien aikojen kattavimmista alan sisämessuista, joten tänne kannattaa tulla kauempaakin!

LUE LISÄÄ »

Maailman ensiesittely Kylmäkärjen osastolla!

Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään 13.-15.10 Messukeskuksessa. Tule tutustumaan uuteen todella hiljaiseen 10000 L CO2 by Wedholms-tilasäiliöön Helsingin MaatalousKonemessuille osastollemme 3E19. CO2 on erittäin tehokas kylmäaine. Ruotsalaisen tutkimuslaitoksen mukaan 6000 L CO2 by Wedholms säästää 50% energiaa verrattuna vastaavaan R134a-kylmäaineella jäähdytettyyn tankkiin, ja samalla prosessi tuottaa yli 70-asteista vettä tilasäiliön pesuun ja tilan muuhunkin käyttöön. Kylmäaineen lämmittävää

LUE LISÄÄ »

Kylmäkärki messuilee Nivalassa

Nivalan maatalouspitäjässä järjestetään 19.-20.8. maatalousnäyttely, jossa ohjelmaa löytyy kaikenikäisille. Tapahtumassa järjestetään työnäytöksiä, keskustelua suomalaisen maatalouden tulevaisuudesta ja sen merkityksestä huoltovarmuudelle sekä infoa maatilojen mahdollisuuksista uusiutuvan energian tuottamisessa.

LUE LISÄÄ »

Kylmäkärki Raksassa, osasto D5a

Pitkästä aikaa on hienoa päästä messuille tapaamaan ihmisiä kasvokkain. Esitteillä meillä on Daikin Stylish 30 ja Perfera 30 ilmalämpöpumput, vain jäähdytykseen tarkoitettu Daikin Sensira 25 ilmalämpöpumppu, sekä 10 kW Daikin Altherma maalämpöpumppu.

LUE LISÄÄ »

Hiljainen hetki

Kylmäkärki on kuin pieni perhe. Nyt yksi meidän isähahmoistamme, pitkäaikainen ja arvostettu kylmähuoltajamme on siirtynyt ajasta ikuisuuteen keskellä parasta työikäänsä. Poislähteneen muistoa kunnioittaen henkilökuntamme viettää minuutin hiljaisen hetken tänään kello 12.

LUE LISÄÄ »

Kylmäkärki hakee kylmäasentajia

Etsimme tiimiimme vahvistusta erityisesti Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle sekä Hämeen alueelle.
Hakijalta toivotaan yli 3 kg:n kylmälupia ja S3-sähköpätevyyttä. CO2-kylmälaitteiden huoltokokemus katsotaan eduksi.

LUE LISÄÄ »

50 000 litran Wedholms-siilo asennettu Ruotsissa

Wedholms on asentanut historiansa suurimman maidonjäähdytyssiilon. Tämän vaikuttavan siilon tilavuus on 50.000 litraa, ja se on yli 9 metriä korkea. Se asennettiin yhdessä Wedholmsin alkovi-ratkaisun kanssa Laholmin seudulla sijaitsevalle maitotilalle Lounais-Ruotsissa.

LUE LISÄÄ »

Raksa-messut Lahdessa 1.-3.10.

Lahden Raksa-messut on tarkoitus järjestää 1.-3.10. Lahden Messukeskuksessa. Yksi tulevien messujen teemoista on ilmastoviisas rakentaminen. Myös Kylmäkärki on ilmoittautunut Raksaan osastolle D4C, ja jos messut voidaan järjestää niin olet tervetullut keskustelemaan kanssamme ajankohtaisista lämpöpumppuhankkeista, uutuuksista ja messutarjouksista.

LUE LISÄÄ »

Myydään: Kylmiö Festivo 120cm valkoinen

Hinta 2950€ sis. ALV 24%, vapaasti Järvelässä. Kotiinkuljetus ja käyttöönotto sopimuksen mukaan. Kylmiön tilavuus on 850 litraa ja siinä on kaksi täyskorkeaa ovea. Säilytyslämpötila: +2…+7 astetta vaativat elintarvikkeet.

LUE LISÄÄ »

Tee merkittävä ekoteko – vaihda lämpöpumppuun

Fossiilisten polttoaineiden käytön vuoksi suomalaisen päästöistä jopa viidennes syntyy kodin lämmittämisestä. Koska sähköä kuitenkin voidaan tuottaa puhtaasti, voi lämpöpumppu tuoreen Aalto-yliopiston tutkimuksen mukaan vähentää lämmityksen hiilidioksidipäästöjä jopa 80%.

LUE LISÄÄ »

Kylmäkärki kiittää kuluneesta vuodesta

Poikkeuksellinen vuosi lähenee loppuaan. Haluamme kiittää asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja tietysti myös omaa henkilöstöämme kuluneesta vuodesta 2020. Samalla luomme myös uskoa ja toivoa tulevaan vuoteen toteamalla, että Kylmäkärjelle vuosi on koronaepidemiasta huolimatta kuitenkin ollut suotuisan kehityksen aikaa ja yritämme jatkaa samalla tavoin myös tulevana vuonna.

LUE LISÄÄ »

Öljylämmityksen vaihto

Valtio tarjoaa rahallista avustusta ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille. Avustus on tarkoitettu öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen ekologisemmilla lämmitysmuodoilla.

LUE LISÄÄ »

Olemme mukana Seinäjoen Sarkamessuilla

Kylmäkärki on perinteiseen tapaansa mukana Sarkamessuilla, jotka järjestetään 1.-2.2. Seinäjoella. Sarka on maatilarakentamisen, kotieläintarvikkeiden, energian ja metsätalouden ammattilaistapahtuma. Tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy. Muista laittaa messupäivät ja kellonajat kalenteriisi, jotta maaseutuelinkeinon ammattilaisten huipputapahtuma ei mene sivu suun. Suomen ensiesittelyssä uutuutena tilasäiliöiden hiilidioksidijäähdytys, tervetuloa! Sarkamessut 1.-2.2.2019 Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23 perjantai 9 – 17 lauantai 10 –

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärki - Kylmäalan valtuutettu asennus- ja huoltoliike

Pasi Leskinen Kylmäkärki Oy:n tuote- ja varastopäälliköksi

Pasi Leskinen on nimitetty Kylmäkärki Oy:n tuote- ja varastopäälliköksi. Pasin vastuualueena ovat erityisesti tilasäiliöt ja Kylmäkärki Aquarius -maidon esijäähdytys. Kylmäkärki Oy on erikoistunut tilasäiliöiden myyntiin, huoltoon ja varaosien toimituksiin. Kauttamme voi tilata niin uusia kuin käytettyjäkin säiliöitä.  

LUE LISÄÄ »

Kiitos kuluvasta vuodesta!

Kylmäkärki Oy kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneita kuluvasta vuodesta ja toivottaa onnellista ja menestyksekästä tulevaa vuotta 2019. Sopimusasiakkaillemme muistutukseksi, että sekä Etelä-Suomen että Pohjois-Suomen päivystystiimimme päivystää teitä tavalliseen tapaan.

LUE LISÄÄ »

Maidon jäähdytyksen uusi aika koittaa!

Ympäristöystävällisyys, uusi teknologia, maidon laatu ja taloudellisuus ovat Wedholmsin tuotekehityksen kulmakiviä. Wedholms-yhtymä alkoi jo vuonna 1997 käyttää markkinoiden ympäristöystävällisintä R134a-kylmäainetta. Parhaillaan Wedholms-ryhmä esittelee Saksan Eurotier-messuilla suuntaviivat tulevaisuuden maidon jäähdytykselle. Teknologia kehittyy ja Wedholms sen mukana.

LUE LISÄÄ »

Wedholms Ab ja Kylmäkärki Oy ovat mukana Helsingin Maatalouskonemessuilla

Tätä on odotettu kauan. Kaikki maatalouskonealan laitevalmistajat pääsevät saman katon alle, kun Maatalouskonemessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 15.-17. marraskuuta. Myös Wedholms ja Kylmäkärki ovat mukana messuilla suuremmassa mittakaavassa kuin koskaan. Osastollamme on muun muassa 18000 L tilasäiliö, Kylmäkärki Aquarius, joka on kokonaisratkaisu esijäähdytetyn maidon juottamiseksi lehmille. Lisäksi esillä on suuri määrä erilaisia varaosia ja tarvikkeita. Kylmäkärki ja

LUE LISÄÄ »

Wedholms Ab on mukana Saksan Eurotier-messuilla osastolla 13B57

Euroopan ja ehkä jopa maailman suurimmat karjatalousmessut, Eurotier 2018 -messut, ovat kohta ovella. Tapahtuma järjestetään Hannoverissa, Saksassa 13.-16.11. Myös Wedholms Ab on perinteiseen tapaansa mukana, ja messuosasto löytyy hallista 13 (osasto B57). Osastollamme esitellään jälleen suuntaviivoja tilasäiliötoimialalla, joten kannattaa ehdottomasti tulla piipahtamaan, mikäli vierailet Eurotierissä. Suomenkielinen esittelijä on paikalla tiistaina 13. marraskuuta. Messuilla käy joka vuosi

LUE LISÄÄ »

Wedholmsin kotisivut nyt myös suomeksi!

Wedholmsin uudistetut kotisivut palvelevat nyt myös suomeksi! Käy tutustumassa sivuihin osoitteessa https://wedholms.com/fi. Löydät sivuilta hyödyllistä tietoa tilasäiliöistä, uutisia eri puolilta maailmaa ja muuta mukavaa. Wedholmsin kotisivuilla on myös verkkokauppa, joka on tarkoitettu lähinnä kylmähuoltoliikkeille ja vaatii käyttäjätunnukset. Minimiostoraja ulkomaantoimituksille on 10 000 Ruotsin kruunua eli noin 1000 euroa. Jos olet kiinnostunut hankkimaan verkkokaupan tunnukset, ota

LUE LISÄÄ »
kylmakarki kaytetyt tilasailiot tilasailiomyynti tilatankkikauppa Wedholms DF95L

Toimitusajat ovat venyneet pitkiksi

Aivan kuten niin monella muullakin alalla, korkeasuhdanne ja sen kautta harmillisen pitkät toimitusajat venyvät yhä pidemmiksi. Tilasäiliöiden toimitusajat ovat näin tehtaidemme kesälomasesongin ja hyvän kysynnän vuoksi venyneet noin 12 viikon mittaisiksi. Pahoittelemme tilannetta ja pyydämme teitä ottamaan asian huomioon rakennusprojekteissanne.

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärki - Tehdas

Wedholmsin uusi tuotantolaitos harjakorkeudessa

Wedholms-osakeyhtiön pääkonttori Ruotsissa siirtyy lokakuussa uusiin toimitiloihin. Moni teistä joka onajanut A4 moottoritietä Tukholmasta Nyköpingin läpi koti Elmia-messuja saattaa muistaa Wedholmsin tehtaan moottoritien itäpuolella. Tehdas on ollut samalla paikalla jo yli sata vuotta, joten nyt on aika muuttaa uusiin toimitiloihin Uusi tehdashalli kohoaa moottoritien länsipuolelle uudelle teollisuusalueelle vain noin kilometrin päähän vanhasta tehdasalueesta. Pääkonttorin muutos

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärki - Aquarius energiatalteenottopiiri

Aquarius puolittaa maidon jäähdyttämiseen käytettävän energian

Sähkönkulutus on suurin yksittäinen kulu maidonjäähdytyksessä. Tilojen koon kasvu tarjoaa järkeviä mahdollisuuksia miettiä erilaisia vaihtoehtoja sähkölaskun pienentämiseksi samalla kun sähkönsiirtoyhtiöt korottavat sähkönsiirtohintojaan. Kylmäkärki Oy on kehittänyt sähkönkulutusta vähentävän Aquarius-energiantalteenotto järjestelmän maidon esijähdytysprosessista, jonka avulla myös maidon lämpöenergia saadaan hyödynnettyä esimerkiksi lehmien juomavedeksi. Kylmäkärki Aquarius on avaimet käteen -tyyppinen esijäähdytys- ja lämmön talteenottopaketti. Se puolittaa maidon

LUE LISÄÄ »

Kylmäkärki/Wedholms on mukana Sarka-messuilla osastolla 2d2

Olemme mukana Sarka-messuilla uudistetulla tuotteilla ja henkilöstöllä. Tule tapaamaan uutta Seinäjoen kylmähuoltajaamme Ville Kamppilaa osastolle 2d2 (A-Halli). Villellä on yli kuuden vuoden kokemus kylmäalalta ja yli 3kg kylmäluvat. Tämän vuoden teemamme on maitohuoneen oheislaitteet. Osastollamme on esillä mm uusi Aquarius-energian talteeonottopiiri, sekä monipuolinen valikoima tilasäiliön lisävarusteita ja varaosia.

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärki uutinen - kylmäaineiden hinnankehitys 2017 infograafi

Haihtuvatko eurosi maitohuoneessa ilmaan?

Ympäristölainsäädäntö vaikuttaa maitotiloilla yllättävilläkin tavoilla, jopa maitohuoneen tilasäiliön toimintaan. Ns. F-kaasuasetuksen tarkoituksena on aluksi rajoittaa vahvojen kasvihuonekaasujen käyttöä ja vähitellen poistaa ne markkinoilta kokonaan. Tämä taas on vaikuttanut arvioitua nopeammin kylmäaineiden saatavuuteen sekä hintaan ja yleisesti tilasäiliöissä käytettävän R404A-kylmäaineen hinta onkin lähes viisinkertaistunut vuodessa. Ongelmien syynä ovat jatkuvasti pienenevät kylmäainekiintiöt, jotka on jaettu kaikkien EU:n

LUE LISÄÄ »
Wedholmsin kotisivut ovat uudistuneet

Wedholmsin kotisivut ovat uudistuneet

Wedholms-ryhmä on julkaissut uudet kotisivut. Käy tutustumassa sivuihin ositteessa www.wedholms.se. Sivustolla on runsaasti uutta informaatiota. Sivut ovat nähtävillä ruotsin-, englannin- ja saksankielisinä versioina.

LUE LISÄÄ »
Kylmäkärki - Tule mukaan osaavaan huoltotiimiimme

Tule mukaan osaavaan huoltotiimiimme!

Haemme Keski-Suomeen/Etelä-Pohjanmaalle Kylmähuoltajaa. Kylmäkärki etsii 11 henkilön kylmähuoltotiimiin vahvistusta Keski-Suomen ja/tai Etelä-Pohjanmaan alueelle. Mikäli olet sekä itsenäiseen että tiimityöhön sopiva henkilö. Sinulla on mielellään jo sähköalan peruskoulutus ja/tai kylmäasentajan pätevyys yli 3 kg laitoksiin. Tarvittaessa koulutamme sinut myös oppisopimuksella kylmäasentajaksi. Koulutus kestää noin 2 vuotta ja edellyttää valmiutta opiskella Lahdessa, pääkaupunkiseudulla tai Oulussa. Sinulla on

LUE LISÄÄ »
Wedholms tilasäiliöt

Monipiiristen tilasäiliöiden vuototarkastus

Mikäli tilasäiliössäsi on kaksi tai useampi erillinen kylmäpiiri, tilasäiliön vuototarkastusohjeita tulkitaan siten, että yksi piiri on yksi kylmälaite. Näin ollen vaikka yhden tilasäiliön, mutta kohden piirin yhteenlaskettu kylmäainemäärä velvoittaisi vuototarkastuksen suorittamiseen, sitä ei tarvitse tehdä mikäli molemmissa piireissä on kylmäainetta alle vaaditun rajan. Mikäli molemmissa piireissä on vastaavasti kylmäainetta yli vaaditun tarkastusrajan, tulee molemmat piirit

LUE LISÄÄ »
Kylmälaitehuolto - Kylmähuolto vuodesta 1973

Kylmäkärki päivystää sopimusasiakkaille 24/7 myös kesällä

Kylmäkärjellä on lähes koko maanlaajuinen kylmähuoltopäivystys. Huoltopäivystys on tarkoitettu sopimusasiakkaillemme. Päivystyksessä on vuorokauden ympäri 2 kokenutta kylmähuoltajaamme, toinen Pohjanmaan maakunnissa ja toinen Etelä-Suomessa. Mikäli olet kiinnostunut palveluksesta ota yhteyttä 075756 5000 tai kylmakarki@uusi.kylmakarki.fi Sopimusasiakkaillemme soittaminen päivystysnumeroon on maksuton. Varsinaisesta työstä veloitamme voimassa olevan sopimuksen mukaisesti. Ei sopimusasiakkaillemme soittaminen päivystys numeroomme aiheuttaa yhden työtunnin lähtöveloituksen soittoajankohdan

LUE LISÄÄ »

Tilasäiliösi lakisääteinen vuototarkastusväli muuttui 1.1.2017

Vuonna 2015 voimaan astuneen asetuksen mukaan ilmastoa eniten lämmittävien kylmäaineiden käyttöä rajoitetaan asteittain vuoteen 2030 asti. Tämä asetus muuttaa merkittävästi tänä vuonna etenkin niitä tilasäiliöiden omistajia, joiden säiliöissä käytetään R404A kylmäainetta. Erilaisissa jäähdytysjärjestelmissä käytetyt fluoripitoiset yhdisteen, eli kansankielellä kylmäaineet ovat yksi ilmakehää eniten lämmittävistä yhdisteistä. Nykyään yleisessä käytössä olevat kylmäaineet lämmittävät ilmakehää noin 1000 –

LUE LISÄÄ »