Wedholmsin uusi tehdas otettiin käyttöön 26. syyskuuta

Tehdas

Wedholms-ryhmän historia ulottuu niinkin kauas kuin vuoteen 1879, jolloin Carl August Wedholm alkoi valmistaa maitotonkkia ja muita meijeritarvikkeita Ruotsin Nyköpingissä noin 100 kilometriä Tukholmasta etelään. Vuonna 1948 toiminta oli kasvanut jo niin paljon, että Wedholms siirtyi uusiin tuotantotiloihin, jotka sijaitsivat aivan Nyköpingin keskusrautatieaseman vieressä. Tuolloinhan suuri osa maitotankeista kuljetettiin eteenpäin rautateitse. Nyt, 70 vuotta myöhemmin, Wedholms otti käyttöönsä uuden modernin kokoonpanohallin, kun uusi tehdas vihittiin käyttöön keskiviikkona 26. syyskuuta.

Wedholmsin uusi tehdashalli rakennettiin Nyköpingin uudelle teollisuusalueelle E4-moottoritien länsipuolelle, linnuntietä vain reilun kilometrin päähän vanhasta tehdasalueesta. Uusi tehdashalli toimii Wedholms-ryhmän pääkonttorina sekä tuotekehitys- ja varaosakeskuksena. Tämän lisäksi Pohjois-Eurooppaan toimitettavien tankkien kokoonpano suoritetaan uudella tehtaalla Nyköpingissä. Tankkien aihiot laserleikkauksineen ja laserhitsauksineen suoritetaan nykyisin konsernin tehtaalla Puolan Wroclawissa.

Uuden tehtaan vihkiäisseremoniassa oli läsnä Wedholmsin henkilöstön lisäksi niin rakennuttajan, rahoittajan kuin Nyköpingin kaupunginkin edustus. Avajaisten jälkeen kaikki toiminnot on siirretty uudelle tehtaalle. Vanha tehdasalue Blommenhovsvägenillä puretaan ja alueelle rakennetaan kerrostaloja.

Ajankohtaista