Kylmäalan valtuutettu asennuspalvelu

Lämpöpumput

Lämpöpumppujen myynti, asennus ja huolto

Tutkimusten mukaan lämpöpumput ovat erittäin edullinen tapa lämmittää taloa, kesämökkiä tai muita rakennuksia. Lämpöpumpputekniikka ja pumppujen hyötysuhteet ovat kehittyneet huimasti vuosien saatossa. Ilmalämpöpumput ovat edullisuutensa takia ylivoimaisesti eniten myytyjä lämpöpumppuratkaisuja. Suomessa myydäänkin vuosittain noin 60.000 ilmalämpöpumppua.

Kylmäkärki myy, asentaa ja huoltaa sekä maa-, ilma, että ilma-vesilämpöpumppuja. Meidän kauttamme saat Daikinin ilma-, ilma-vesi- ja maalämpöpumput suoraan valmistajalta. Maalämpö on kallis asentaa, mutta pitkän päälle kaikkein edullisin lämmitystapa esim. tavallisille omakotitaloasukkaille.

Ilmalämpöpumpun ominaisuuksia

  • Ainutlaatuinen vapaasti roikkuva ulkoyksikön kenno

  • Kompaktin kokoinen sisäyksikkö

  • Langaton ohjaus älypuhelimella (lisävaruste)

  • Portaaton ylläpitolämmitys +10°C:n ja +30°C:n välillä

  • Takkatoiminto

  • Mukavuustoiminto ilman ohjaukselle

  • Fotokatalyyttinen titaaniapatiittisuodatin, joka poistaa 
  • virukset ja bakteerit

  • Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumppu sisältää ympäristölle haitallista kylmäainetta, joten laitteen asennus- ja huoltotöihin vaaditaan virallinen kylmäasennuslupa. Olemme Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin valtuuttama kylmäalan huolto- ja asennusliike. Asianmukaisen asennuksen jälkeen varmistat pumpun toiminnan Kylmäkärjen asentajien tekemällä säännöllisellä vuosihuollolla.

Ilmalämpöpumpun perusteellinen huolto ja kunnossapito ovat tärkeitä asioita muistaa, koska laitteen sisälle kertyy vuoden mittaan erilaisia epäpuhtauksia. Likaantunut suodatin heikentää ilmalämpöpumpun hyötysuhdetta. Huono sisäilma on myös terveysriski, ja pumpun ja suodattimien puhdistuksen unohtaminen voi johtaa homeiden ja mikrobien kasvuun laitteen sisällä

Ilmalämpöpumpun suodattimet voi omistaja itse puhdistaa seuraamalla hankitun laitteen käyttöohjeita. Pumpun ulkoyksikön on hyvä olla suojassa, mutta samalla on pidettävä myös huoli siitä että ilma kiertää laitteen ympärillä, eivätkä esimerkiksi lumi tai syksyn lehdet pääse tukkimaan ilmanottoaukkoa.

Huolto on tehtävä heti, jos laite ei toimi normaalisti tai laitteeseen tiivistyy kosteutta. Myös epämiellyttävä haju sisäilmassa voi johtua huoltamattomasta ilmalämpöpumpusta.

Asentajamme palvelevat arkisin klo 8-16 välisenä aikana normaalilla tuntitaksalla 73,5 € ALV 0%, 91,14 € sis ALV 24%”.