Kiusaako koivun siitepöly ilmalämpöpumppuasikin?

Kiusaako_koivun siitepoly _ilmalampopumppuasikin

Nyt on taas se aika vuodesta, kun koivut levittävät siitepölyä ympärilleen. Moni on aloittanut myöskin asuntojensa viilennyksen ilmalämpöpumppujen avulla.

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on tärkeää, koska ajan myötä laite ja suodattimet keräävät sisälleen likaa, siitepölyä ja muita epäpuhtauksia. Pumpun perusteellinen huolto kuuluu ammattilaisten tehtäväksi. Ilmalämpöpumppu sisältää ilmastolle haitallista kylmäainetta, joten varsinkin vaativimpiin huoltotöihin vaaditaan virallinen kylmäasennuspätevyys. Asennusliikkeen pitää myös olla rekisteröity, eli huolto- ja asennusyrityksellä pitää olla kylmäalan toimintaoikeus Tukesin rekisterissä.

Likaiset suodattimet heikentävät ilmalämpöpumpun hyötysuhdetta. Likainen sisäilma on myös terveysriski, ja aiheuttaa siitepöly- ja katupölyaikana oireita näille herkistyneille asukkaille. Säännöllisen puhdistuksen laiminlyönti saattaa pahimmillaan aiheuttaa home- ja mikrobiongelmia.

Ilmalämpöpumpun suodattimet tulisi imuroida tai pestä säännöllisesti, ja tämän saa omistaja itse tehdä laitteen käyttöohjeen mukaisesti. Myös laitteen ulkoyksiköstä on hyvä huolehtia, ja katsoa että ilman kierto toimii vapaasti vuodenajasta ja lumitilanteesta riippumatta.

Jos laite ei lämmitä kunnolla, pitää outoa ääntä, tiputtaa vettä tai haisee pahalle, on huollon tarve välitön. Ilmalämpöpumpun tehokkaan ja häiriöttömän toiminnan takaa Kylmäkärjen ammattilaisten tekemä vuosihuolto.

Vältä ruuhka tai kiiremaksut, ja tilaa vuosihuolto jo nyt! Asennuspalvelumme toimii arkisin klo 8-16 välisenä aikana normaalilla tuntitaksalla 67€/h. Huollon yhteystiedot ja yhteydenottolomakkeemme löydät tästä linkistä.

Ajankohtaista