Maidon jäähdytyksen uusi aika koittaa!

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16984″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column column_center=”true” width=”2/3″][vc_column_text]Ympäristöystävällisyys, uusi teknologia, maidon laatu ja taloudellisuus ovat Wedholmsin tuotekehityksen kulmakiviä. Wedholms-yhtymä alkoi jo vuonna 1997 käyttää markkinoiden ympäristöystävällisintä R134a-kylmäainetta. Parhaillaan Wedholms-ryhmä esittelee Saksan Eurotier-messuilla suuntaviivat tulevaisuuden maidon jäähdytykselle. Teknologia kehittyy ja Wedholms sen mukana.

Suomessa monet supermarketit ja teollisuus ovat alkaneet käyttää hiilidioksidia jäähdytysratkaisuissaan ympäristöystävällisyyden vuoksi. Nyt myös Wedholms aloittaa hiilidioksidin käytön tilasäiliökoneikoiden jäähdytyksessä perinteisen R134a-kylmäaineen rinnalla. Ensimmäiset tankit otetaan käyttöön testitiloilla vuoden 2019 aikana. Uusien järjestelmien myynti alkaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”16985″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Hiilidioksidikoneikot ovat ainakin vielä toistaiseksi kalliimpia kuin perinteiset koneikot, mutta niillä on myös kaksi tärkeää etua: hiilidioksidikoneikolle ei tarvitse suorittaa lakisääteistä vuototarkastusta ja hiilidioksidijäähdytys tuottaa sivutuotteena lähes sata-asteista vettä tilan käyttöön.

Lisäinformaatiota asiasta saat sekä Wedholmsin osastolta Eurotier-messuilta (Hannoverissa, Saksassa 13.-16.11.) että Helsingin Maatalouskonemessuilta (Helsingin messukeskuksessa 15.-17.11.).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ajankohtaista

Kylmäkärki messuilee Nivalassa

Nivalan maatalouspitäjässä järjestetään 19.-20.8. maatalousnäyttely, jossa ohjelmaa löytyy kaikenikäisille. Tapahtumassa järjestetään työnäytöksiä, keskustelua suomalaisen maatalouden tulevaisuudesta ja sen merkityksestä huoltovarmuudelle sekä infoa maatilojen mahdollisuuksista uusiutuvan energian tuottamisessa.