Maidon jäähdytyksen uusi aika koittaa!

Maidon-jaahdytyksen-uusi-aika-koittaa

Ympäristöystävällisyys, uusi teknologia, maidon laatu ja taloudellisuus ovat Wedholmsin tuotekehityksen kulmakiviä. Wedholms-yhtymä alkoi jo vuonna 1997 käyttää markkinoiden ympäristöystävällisintä R134a-kylmäainetta. Parhaillaan Wedholms-ryhmä esittelee Saksan Eurotier-messuilla suuntaviivat tulevaisuuden maidon jäähdytykselle. Teknologia kehittyy ja Wedholms sen mukana.

Suomessa monet supermarketit ja teollisuus ovat alkaneet käyttää hiilidioksidia jäähdytysratkaisuissaan ympäristöystävällisyyden vuoksi. Nyt myös Wedholms aloittaa hiilidioksidin käytön tilasäiliökoneikoiden jäähdytyksessä perinteisen R134a-kylmäaineen rinnalla. Ensimmäiset tankit otetaan käyttöön testitiloilla vuoden 2019 aikana. Uusien järjestelmien myynti alkaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Hiilidioksidikoneikot ovat ainakin vielä toistaiseksi kalliimpia kuin perinteiset koneikot, mutta niillä on myös kaksi tärkeää etua: hiilidioksidikoneikolle ei tarvitse suorittaa lakisääteistä vuototarkastusta ja hiilidioksidijäähdytys tuottaa sivutuotteena lähes sata-asteista vettä tilan käyttöön.

Lisäinformaatiota asiasta saat sekä Wedholmsin osastolta Eurotier-messuilta (Hannoverissa, Saksassa 13.-16.11.) että Helsingin Maatalouskonemessuilta (Helsingin messukeskuksessa 15.-17.11.).

Ajankohtaista